Nyårscupcakes!!
Mini-cupcakes gjorda helt av choklad!

"Formen" gör man genom att pensla insidan av en ischoklad (eller knäck)-form med några lager smält choklad. Jag rekomenderar att man ställer dem kallt ett tag tills de verkligen har stelnat, för sen ska man ta av formen och då är det lätt att det blir sprickor i chokladen om det inte är tillräckligt hård.
Fyllningen består av vit chokladmousse...

Gott nytt 2012!!

"Formen" gör man genom att pensla insidan av en ischoklad (eller knäck)-form med några lager smält choklad. Jag rekomenderar att man ställer dem kallt ett tag tills de verkligen har stelnat, för sen ska man ta av formen och då är det lätt att det blir sprickor i chokladen om det inte är tillräckligt hård.
Fyllningen består av vit chokladmousse...

Gott nytt 2012!!
Pepparkakssläde
Den 23:e december kom vi på att vi inte gjort nåt pepparkakshus än. Åkte och köpte den nyutkomna pepparkaks-hus-boken (av Eva Grane, Ylva Norman). Där hittade vi mönster till den här:

Tomten lastar den med choklad

Rudolf the rednosed reindeer längst fram såklart!

Redo för avgång!


Tomten lastar den med choklad

Rudolf the rednosed reindeer längst fram såklart!

Redo för avgång!

Macarons de Noël!
Här var det julmacaron på gång! Nu avvek jag dock från polkagristemat...
dessa är med smak av vanilj och tranbär! :)


dessa är med smak av vanilj och tranbär! :)


Cadeau de Canada!
De här små sötisarna i marsipan kom häromdagen. Julklapp från min kompis som bor i Canada!
Jag tror hon har gjort dem själv till och med! (eller i alla fall delar av dem!) för de hon bor hos har ett marsipanföretag. Soo amazing! Merci beaucoup mon amie ♥

Jag tror hon har gjort dem själv till och med! (eller i alla fall delar av dem!) för de hon bor hos har ett marsipanföretag. Soo amazing! Merci beaucoup mon amie ♥

candy cane continues
Candy cane julen ledde även till en hel del andra saker :) bland annat candy cane biscottis ♥

Det är ett vanligt biscottirecept, men senare doppade jag de färdiga skorpotna i vit choklad (med lite rosa karamellfärg i) och sedan i krossade polkagrisar. Supergott, och enkelt med!


Det sista jag gjorde i mitt candycane-tema var en efterrätt från Land O lakes hemsida..men jag hittar INTE bilden :( Jag lägger i alla fall in länken till receptet om någon är sugen på att prova!
http://www.landolakes.com/recipe/888/candy-cane-dessert-squares

Det är ett vanligt biscottirecept, men senare doppade jag de färdiga skorpotna i vit choklad (med lite rosa karamellfärg i) och sedan i krossade polkagrisar. Supergott, och enkelt med!
Det sista jag gjorde i mitt candycane-tema var en efterrätt från Land O lakes hemsida..men jag hittar INTE bilden :( Jag lägger i alla fall in länken till receptet om någon är sugen på att prova!
http://www.landolakes.com/recipe/888/candy-cane-dessert-squares
It's a candy cane christmas!
Ja, temat på årets julbak blev candy canes eftersom jag stötte på den här underbara juldrycken! (som jag förövrigt druckit nästan varje morgon hela julen!) nämligen...
...Candy cane coffe!

Jag gjorde själva kaffet på sånt där espressopulver man blandar med varm mjölk och kokande vatten. Jag smulade sönder polkakäpparna (ca 1 käpp per kopp) med hjälp av en mortel. Det blir bäst att blanda pulvret och godiskrosset först innan man häller på vätskan. Sen är det bara att sätta på lite julopera och njuta :)
Om man vill slippa jobbet med själva smulandet av polkagrisarna, kan man bara sticka i en hel käpp när kaffet är färdigblandat. Voila! det blir lika gott.

...Candy cane coffe!

Jag gjorde själva kaffet på sånt där espressopulver man blandar med varm mjölk och kokande vatten. Jag smulade sönder polkakäpparna (ca 1 käpp per kopp) med hjälp av en mortel. Det blir bäst att blanda pulvret och godiskrosset först innan man häller på vätskan. Sen är det bara att sätta på lite julopera och njuta :)
Om man vill slippa jobbet med själva smulandet av polkagrisarna, kan man bara sticka i en hel käpp när kaffet är färdigblandat. Voila! det blir lika gott.
